Tarifler

Tulumba Tatlısı Tarifi

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limon su

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Elma Sirkesi
  • 3-5 damla limon suyu
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kızartmak için;

  • 3 su bardağı Ayçiçek yağı

Püf Noktası; Elma sirkesi tulumba tatlılarımızın daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Hazırlanışı;

Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırıp çeyrek limon suyunu sıkıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için; bir tavada su, tereyağı, tuz, elma sirkesi, limon suyu ve unu güzelce karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan hamuru soğuması için kenara alıyoruz.

Soğuyan hamurumuza 3 yumurtayı teker teker ilave ederek çırpıcıyla karıştırıyoruz.

Sıkma torbasına yıldız duyu takıp soğuyan hamurumuzu içerisine koyuyoruz.

Ilınan yağımızın içerisine 4-5 cm civarında tulumbalarımızı sıkıp altın sarısı bir renk alana kadar kızartıyoruz.

Kızaran tulumbaları yağdan aldıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbetimize aktarıyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.