Tulumba Tatlısı Tarifi

MALZEMELER

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limon su

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Elma Sirkesi
  • 3-5 damla limon suyu
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kızartmak için;

  • 3 su bardağı Ayçiçek yağı

 

Püf Noktası; Elma sirkesi tulumba tatlılarımızın daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

 

Hazırlanışı;

Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırıp çeyrek limon suyunu sıkıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için; bir tavada su, tereyağı, tuz, elma sirkesi, limon suyu ve unu güzelce karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan hamuru soğuması için kenara alıyoruz.

Soğuyan hamurumuza 3 yumurtayı teker teker ilave ederek çırpıcıyla karıştırıyoruz.

Sıkma torbasına yıldız duyu takıp soğuyan hamurumuzu içerisine koyuyoruz.

Ilınan yağımızın içerisine 4-5 cm civarında tulumbalarımızı sıkıp altın sarısı bir renk alana kadar kızartıyoruz.  

Kızaran tulumbaları yağdan aldıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbetimize aktarıyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ

EAT WELL, LIVE WELL

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

DETAYLI BİLGİ