Şerbet için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limon su
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı Kemal Kükrer Elma Sirkesi
- 3-5 damla limon suyu
- 1.5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kızartmak için;
- 3 su bardağı Ayçiçek yağı
Püf Noktası; Elma sirkesi tulumba tatlılarımızın daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Hazırlanışı;
Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırıp çeyrek limon suyunu sıkıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için; bir tavada su, tereyağı, tuz, elma sirkesi, limon suyu ve unu güzelce karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan hamuru soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuyan hamurumuza 3 yumurtayı teker teker ilave ederek çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Sıkma torbasına yıldız duyu takıp soğuyan hamurumuzu içerisine koyuyoruz.
Ilınan yağımızın içerisine 4-5 cm civarında tulumbalarımızı sıkıp altın sarısı bir renk alana kadar kızartıyoruz.
Kızaran tulumbaları yağdan aldıktan hemen sonra soğuttuğumuz şerbetimize aktarıyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz.