Tarifler

Vişneli Yaprak Dolması

400 gram kuzu eti
150 gram vişne
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı dolma baharı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Kemal Kükrer Vişne Ekşisi güzelce karıştırıp 250 gram asma yapraklarına sarıyoruz.

Sos İçin;
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Vişne Ekşisi
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su

Tencerenin dibine yaprakları döşüyoruz.Dolmalarımızı diziyoruz, üzerine yaprak kapatıp sosu gezdiriyoruz.Tabak kapatıp 20-25 dakika pişiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir