Kemal Kükrer Ailesi olarak yöresel lezzetleri ulusal lezzetlere dönüştürdüğümüz ürünlerimizden biri de İsot Acı Sos.
Şanlıurfa’da yetiştirilen bir acı biber türünün önce kurutulması, sonra da öğütülmesi ile elde edilen isot, mor isot, kırmızı isot ve siyah isot gibi türlere sahiptir. Üretimi zahmetli, faydası çok olan isotun Güneydoğu bölgesine özgü bir lezzet olarak anıldığı da malum.
Yaz aylarında hasadı yapılan ve kurutulan biberlerin, evlerimize toz halinde gelmesinde sonra şimdi de Kemal Kükrer İsot Acı Sos olarak üretilmesi ile kullanım alanında da bazı değişiklikler oldu. Bundan önce lahmacun, çiğ köfte, kuru fasulye gibi yemeklerin üzerinde bir baharat olarak kullanılan isot, lezzetli bir sos haline dönünce artık pizza, makarna, çorbalar gibi pek çok başka yemekle de buluşmaya başladı.
Sos formunun lezzeti ile kendine yeni alanlar açan, mutfakta yeni pozisyonlara kavuşan isot, şimdi Kemal Kükrer uzmanlığı ile hazırlanıp, ideal koşullarda şişelenerek, yeni bir lezzet alışkanlığı olarak ön plana çıkıyor. Bu lezzetli ve iddialı sosu henüz denemediyseniz, çok şey kaçırdığınızı söylememiz lazım.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.