Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez yardımcı yemeklerinden biri olan turşunun en makbul olanı sirke ile kurulanıdır. Sirkenin uzmanı Kemal Kükrer’in kendi sirkesi ile sebzelerin en kalitelilerini bir araya getirdiği karışık turşu ise sofraların baş tacıdır.
Çok eskiden gıdaları uzun süre muhafaza etmek için kurulan turşu, lezzeti ve iştah açma özelliği ile o kadar seviliyor ki, artık teknoloji sayesinde gıdaları taze tutma sorunumuz kalmamış olsa bile, turşu alışkanlığından vaz geçilemiyor.
Herkesin favorisi farklı olabiliyor. Kimi lahana turşusuna bayılır, kimi salatalık. İşte karışık turşunun lezzetinin ve yararlarının yanı sıra, herkesi mutlu edebilmek gibi bir özelliği de vardır. Hele ki bu karışık turşu uzman eller tarafından hazırlandıysa.
Temel vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları aynı anda tüketebileceğiniz turşunun özellikle geleneksel mutfağımızın lezzetleri yanında önemli bir yeri var. Et yemekleriyle, bakliyatlarla, yemeklerin yanında ya da öncesinde iştah açıcı olarak yenen turşu Kemal Kükrer uzmanlığı ile sofralarınızda.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.