Kemal Kükrer uzmanlığı ile hazırlanan İsot Acı Biber Sosu’na mutfaklarınızda yer açın!
Şanlıurfa’da yetiştirilen bir acı biber türünün önce kurutulması, sonra da öğütülmesi ile elde edilen isot; mor isot, kırmızı isot ve siyah isot gibi türlere sahiptir. Üretimi zahmetli, faydası çok olan isot Güneydoğu bölgesine özgü bir lezzet olarak anılır.
Yaz aylarında hasadı yapılan ve kurutulan biberlerin, evlerimize toz halinde gelmesinden sonra şimdi de Kemal Kükrer İsot Acı Biber Sosu olarak üretilmesi ile kullanım alanı arttı. Bundan önce lahmacun, çiğ köfte, kuru fasulye gibi yemeklerin üzerinde bir baharat olarak kullanılan isot, lezzetli bir sos haline dönünce artık pizza, makarna, çorbalar gibi pek çok başka yemekle de buluşmaya başladı.