Kökeni Doğu ve Güneydoğu Asya olan soya sosu tüm dünyayla birlikte Türk Mutfağı’nda da önemli bir yer tutmaya başladı. Biz de Kemal Kükrer uzmanlığımızla ürettiğimiz ve ideal koşullarda şişelediğimiz Kemal Kükrer Soya Sosu’nu mutfaklarınıza sunmaktan gurur duyuyoruz.
Geleneksel bir ürün olan soya sosu temel olarak pek çok faydası bilinen soya fasulyesi ve tahılların uzun bir fermantasyon sürecinden sonra tüketime hazır hale geliyor. Sebzelerde, etlerde ve balıklarda hem marine etmekte hem de tabakta yemeği lezzetlendirmekte kullanılan soya sosu, karamelize yapısı ile de dikkat çekiyor.
Peki soya sosu tüketmenin sağlığımıza etkileri neler?
- Yüksek oranda B6 vitamini içermesi özellikle kalp ve damar dostudur.
- İçeriğindeki B3 vitamini ise kolesterol dengesinde aktif rol oynar.
- Vücudumuz için gerekli mineralleri önemli ölçüde sağlar.
- Ayrıca güçlü bir magnezyum kaynağı olduğu için stresi azalttığı bilinir.
- Bakır bakımından zengin olması ise özellikle kemik sağlığı üzerinde etkilidir.